Energioptimering af Andelsbolig

energioptimering af andelsboligerEn andelsbolig renoveres udvendigt og teknisk indvendigt af andelsforeningen, men du må gerne optimerer boligen indvendigt og udskifte køkken, efterisolerer og den slags, hvis du får lov af bestyrelsen.

Du kan anmode om lov til at efterisolerer loftet over din andel, efterisolerer væggene og gulvet, ja og spørge om du må skifte fra gasfyr til varmepumpe.

Bestyrelsen bestemmer hvad du må mht energi

Du skal altid have den etablerede bestyrelses samtykke før du går i gang. Har du allerede efterisoleret loftet, kan du risikere at de synes rigtigt godt om ideen og bestiller en isolator til at isolere alle andeles loft – så har du spilt tid og penge på den konto.

Så spørg bestyrelsen om du må før du går i sving.

Du kan meget ofte få lov til at lave alle typer af energioptimering på din andel, bare du spørger først.

Skift til varmepumpe

Bor du i en andelsforening, hvor varmekilden er gas, ja så har I nok allerede haft det oppe at vende på et bestyrelsesmøde – Skal vi alle have en varmepumpe?

Men er det ikke tilfældet, så spørg bestyrelsen om det ikke vil give mening, at indkalde til ekstraordinær generalforsamling, hvor beboerne får vejledning i, hvad bestyrelsen giver lov til i forbindelse med skift til varmepumpe for egen regning.

Meget ofte vil en bestyrelsen undersøge, hvad det vil koste at skifte over til varmepumper i ALLE andele på EN gang. Der kan komme på tale at optage ekstraordinære obligationslån og lave en stigning i boligafgiften.

Men er det ikke tilfældet og kan I slet ikke blive enige på et så højt niveau, ja så står du alene og du skal stadigvæk følge bestyrelsens retningslinger for ny varmekilde.

Spar på strømmen

Noget bestyrelsen IKKE skal blande sig i, er hvordan du belyser din andelsbolig indvendigt og her kan du faktisk spare ret meget ved at skifte alle pærer over til LED.

Lyset kan godt have en lidt hidsigt blåligt skær, men du kan selv vælge hvilken farve det skal have – Det er kun et spørgsmål om at læse lidt om området før du bestiller.

Du kan i dag få Led til både indbygningsspots, emhætten, lamper med lysstofrør og diverse lampe/ fatningstyper.

Køb gerne på nettet, hvor du kan finde et kæmpe udvalg i de forskellige webshops.