Fugtspærrer og trægulve

FugtspærrePlacering af en fugtspærre i gulve med trægulv og gulvvarme har til formål at sikre træet mod opfugtning. Placeringen afhænger af den aktuelle konstruktion, og hvori bygningen den anvendes. Som hovedregel skal fugtspærren placeres, så den adskiller lag, der indeholder fugt, fra lag, f.eks. trægulvet, der ikke kan tåle fugt. Fugtspærren skal udføres som beskrevet i Fugetekniske krav.

Trægulv på betondæk med indstøbte varmerør

Ved indstøbning af varmerør i beton, bør der være en betontykkelse på 30-70 mm over rørene for at opnå jævn fordeling af temperaturen. Det anbefales altid at lægge en fugtspærre, f.eks. 0.2 mm PE folie, mellem beton og trægulv, for at der ikke på grund af opvarmningen bliver transporteret fugt fra betondækket op i trægulvet. Ofte anvendes specialprodukter som fugtspærre, f.eks. skumplast, som udover at være fugtspærrende også er lyddæmpende. På terrændæk vil en fugtspærre også forhindre eventuel fugttilførsel til trægulvet nedefra, hvis gulvvarmeanlægget afbrydes. f.eks. om sommeren. Gulvvarmeanlæg i betondæk skal have været i drift 1-2 uger, og varmeanlægget skal slukkes mindst 2 døgn før lægningen af trægulvet. l øvrigt gælder samme krav som ved lægning af andre trægulve. Trægulvet bør ligge tæt til underlaget som muligt for at sikre god varmefordeling. f.eks. limet eller svømmende. Trægulve der kan anvendes på betondæk med indstøbte varmerør er eksempelvis:

  • Gulvbrædder, f.eks. lamelbrædder eller parketbrædder, lagt svømmende på et mellemlag. f.eks. gulvpap og en fugtspærre.
  • Gulvbrædder eller parket limet til en fugtspærre, f.eks. asfaltpap svejset eller limet til betondækket, eller limet direkte på betondækket med en fugtbremsende lim.
  • Tynde gulve, f.eks. laminatgulv, lagt på et undergulv af mindst 12 mm spånplade. Undergulvet lægges svømmende på et mellemlag, f.eks. gulvpap, udlagt på en fugtspærre på betondækket.
  • Parketstave, lamelbrædder og lignende limet til undergulv af mindst 16 mm spånplade. Undergulvet lægges svømmende på et mellemlag, f.eks. gulvpap, udlagt på en fugtspærre på betondækket.

Trægulve på strøer eller bjælker

Gulvvarme på strø- eller bjælkelag kan udføres med et lag af bærebrædder eller med bærende gulvvarmeplader af spånplade. Med almindeligt bærende undergulv kan der også anvendes gulvvarmeplader af bløde træfiberplader eller eps-plader. Anvendelse af bærebrædder med varmefordelingsplader vil medføre et ekstra lavt gulvsliber fugtindhold i de bjælker, strøer og bærebrædder. som indgår i gulvsliber konstruktionen. Det er derfor vigtigt af alle anvendte trædele er tørret til et fugtniveau tæt på trægulvets, når gulvet lægges.

Det ekstra svind, som gulvvarmen kan medføre på ikke-nedtørrede trædele i gulvet, forøger risikoen for knirkende gulve, se TRÆ 63, Trægulve – Valg og vedligeholdelse. Bemærk, at ovntørret træ efter længere tids opbevaring på uopvarmet lager kræver fornyet tørring før anvendelse. Det ufærdige gulv må ikke uden forstærkning/pladeafdækning anvendes som foreløbigt gulv i byggeperioden.

Få 3 gratis tilbud på en billig gulvsliber

Modtag 3 tilbud fra dygtige og billige gulvslibere i Nordsjælland. Indtast din opgave i skemaet på mindre end 5 minutter og få 3 stærke gulvafslibningstilbud. Vi tilbyder at levere gratis 3 konkurrencedygtige tilbud på din gulvsliber opgave i Nordsjælland hos reelle gulvslibere. Sammenlign lokale firmaer online og opnå i nærheden af 31 % i stærk rabat. Vi indhenter udelukkende tilbud ved professionelle gulvsliberfirmaer, og derfor garanterer vi for ordentligt gulvsliberarbejde hver gang.

Få gratis 3 flotte tilbud på dit gulvsliberproblem i Nordsjælland hos reelle gulvslibere. Gulvafslibningsguide.dk er det bedste valg på nettet når du ønsker gavmilde tilbud på alle former for håndværkerassistance, for eksempel boligadvokat, gulvafslibning og maler. Udvalgte og billige eksperter vil være klar til din opgave.

Vore tilknyttede håndværkere er faguddannede og har styr på både kvalitet, lave priser og god service. Vi samarbejder med effektive og fleksible gulvsliberfirmaer over hele Danmark – også i Nordsjælland. Inden for meget kort tid skaffer vi gratis 3 drøngode tilbud på veludført gulvsliberarbejde.